Zašto grlo boli zimi?

Možete li zamisliti zimu bez barem jedne prehlade? Grlobolja često prati prehladu; međutim, ne mora nužno biti rezultat prehlade. Budite sigurni. Pročitajte zašto su mikrobi osobito opasni zimi.

S obzirom da su prehlada i gripa češće

Obična prehlada i gripa ostaju osnovnim uzrokom upaljenog i bolnog grla. Virusi koji izazivaju prehladu i gripu osobito su aktivni zimi. Ponekad se virusnoj infekciji također pridružuje i bakterijska infekcija.

S obzirom da provodimo više vremena u zatvorenom prostoru

U hladnim mjesecima zadržavamo se u zatvorenim prostorima, gdje smo izloženi većoj koncentraciji virusa u zraku i na predmetima (npr. na stolu, osobnom računalu, raznim predmetima).

S obzirom da je sluznica suha

Suhi zrak u zatvorenim prostorima isušuje dišne putove, što ih čini osjetljivijima na infekciju.

S obzirom da provodimo manje vremena na svježem zraku

Vježbanje na svježem zraku nam pomaže u održavanju imunološkog sustava. U hladnim mjesecima provodimo manje vremena vani te je na taj način našem tijelu uskraćena dodatna pomoć u obrani od mikroba.

S obzirom da nam je često hladno

Kada nam je hladno, osobito za noge, cijeli organizam je pothlađen, što dovodi do promjena na malim arterijama i venama. Naše tijelo u takvim uvjetima teže razvija zaštitu od virusnih infekcija, prehlade i gripe.

Upala grla se može razviti u tešku infekciju, bez obzira na uzrok. Stoga, ne zaboravite - bolesno grlo se najbolje liječi lijekovima koji:

  • eliminiraju uzrok upale,
  • ublažavaju njezine simptome,
  • sprječavaju razvoj težih infekcija.

Septolete su ispravan odabir. Pogledajte video te se uvjerite.